Sprankelende Ierse muziek in Het Witte Kerkje in Groet

Celtic Ways door Merain

Wie aan Ierland denkt, denkt aan mystieke landschappen, gastvrije mensen en adembenemende muziek. Merain (zang, viool, Keltische harp) heeft voor u de prachtigste Ierse muziek verzameld waar u van kunt genieten zonder ver te hoeven reizen en waarmee u even kunt bijtanken tijdens uw zomerwandeling of fietstocht.

Laat u op zondag 21 juli in het prachtige Witte Kerkje in Groet meevoeren in Merain’s verfijnde Ierse sferen vol melancholie, liefde en vrolijkheid.

U kunt kiezen uit twee tijdstippen: 14-15 uur of 16-17 uur.

De muziek:

Met dit compacte feelgood concert biedt Merain een divers kijkje in de Ierse muziektraditie.

Op het programma staan traditionele Ierse liederen die de dames van Merain in geheel eigen arrangementen spelen. Daarnaast voeren zij u terug naar de tijd van de barokharpisten zoals O’Carolan en natuurlijk zullen een aantal jigs en reels niet ontbreken.

Een prachtig afwisselend muzikaal spektakel met verrassende bewerkingen, fascinerende toelichtingen en natuurlijk het aanstekelijke speelplezier van Merain.

Over Merain:

De van origine klassieke musiciennes van Merain verzamelen, bewerken en schrijven zelf de muziek die zij in hun concerten spelen. Merain bestaat uit drie artiesten die hun instrument tot in de finesse beheersen: Mirjam Rietberg (Keltische harp), Mieke Manschot (zang) en Sandra Wallner (viool). Manschot en Rietberg studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam, Wallner aan het Mozarteum in Salzburg.

De concerten van Merain zijn populair bij o.a. kamermuziekminnaars en Ierlandliefhebbers. Het trio speelt in Nederland, Duitsland en Luxemburg en is regelmatig te gast bij radio 4.

Het spel van Merain werd in de Duitse pers in december omschreven als “buitengewone klankmagie”.

Kaarten:

zondag 21 juli 2024, 14 – 15 uur of 16 – 17 uur

Het Witte Kerkje, Kerkbrink 1, 1873 HH Groet

Kaarten zijn online te bestellen: €12,50 (kind t/m 15 jaar €5,00) via: www.meraintrio.com/agenda2024.html

Voor meer informatie bezoekt u de site van Merain:

www.meraintrio.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *