Lichtjesavond

De afsluiting van de zomer in Groet gebeurt traditioneel met de Lampionoptocht en Lichtjesavond. Een altijd feestelijke avond met sierlijk verlichte tuinen, vele deelnemers van jong tot oud en live muziek verzorgd door diverse muziekkorpsen.

Normaal gesproken nemen we in Groet graag het heft in eigen hand.
De datum waarop de Lampionoptocht en Lichtjesavond wordt gehouden laten we echter helemaal aan een ander over.

De Lampionoptocht en Lichtjesavond wordt namelijk elk jaar gehouden op de 1e vrijdag nadat de lagere scholen in onze regio weer begonnen zijn. Zo weten we zeker dat alle kinderen erbij kunnen zijn en hebben de muziekverenigingen de kans om, na een heerlijke zomervakantie, een keer te oefenen voordat ze bij ons optreden.

Sinds augustus 1957 organiseerde de toenmalige evenementencommissie VVV Groet – Camperduin en omgeving de lichtjesavond met een muzikaal optreden en taptoe na afloop bij het Witte Kerkje. Ook daarvoor werden er al lichtjesavonden georganiseerd met lampionoptochten maar die eindigden bij cafĂ© Mereboer waar de muzikanten (fanfare de Vriendschap en drumband Schoorl) werden onthaald op een consumptie.

Het programma ziet er normaal gesproken zo uit: 21:00 Begin optocht met lampionnen bij op de grote parkeerplaats aan de herenweg die, na een wandeling door Groet eindigt bij het Witte Kerkje op de Kerkbrink. Daar is er voor de kinderen een lekkere versnapering. Op de Kerkbrink wordt als afsluiting een kort optreden van drie muziekkorpsen gegeven, waarna dit echte familiefeest thuis of elders kan worden voortgezet.

Alle horecagelegenheden in Groet zijn die avond open.