Opening Expositie Ansella Abbo op zaterdag 3 juli 14.00 uur

Over Ansella

In 2008 ben ik in Groet begonnen met schilderlessen en heb dit vervolgens uitgebreid door
lessen bij IBIS te Alkmaar te volgen. Daarnaast heb ik de basis opleiding schilderen/tekenen bij Crejat gevolgd naast diverse workshops waardoor ik me steeds verder heb ontwikkeld.
Ik laat me graag inspireren door taferelen en landschappen die ik gedurende mijn reizen heb opgedaan en sinds kort ook thema’s vanuit mijn voormalig werk.
In mijn werk probeer ik een persoonlijke sfeer tot uitdrukking te brengen d.m.v. sprekende
kleuren en structuren. Hierbij maak ik gebruik van diverse schildermethodes en soms ook van werkmaterialen zoals stof, zand en papier waardoor sommige details nog meer tot leven komen. Dit geeft een meer persoonlijke tint aan mijn schilderijen.


Met veel plezier nodigt Ansella Abbo iedereen uit om vanaf3 juli haar schilderijen te bekijken in de Commer-in, Kerkbrink 6 te Groet bij het witte kerkje.
De expositie wordt geopend op zaterdag 3 Juli 2021 op 14.00 uur waarbij ieder van harte
welkom is. En is te zien tot woensdag 1 september.


www.inspirerende-kunst-ansella-abbo.nl

11 november 2020, toch nog een beetje feest……..

In de weken voorafgaand aan 11 november werd door de verschillende instanties nogal tegenstrijdig bericht over het wel of niet doorgaan van het Sint Maartenfeest.

Omdat In de laatste berichtgeving van de veiligheidsregio een steeds duidelijker negatief advies werd afgegeven, hebben wij vorige week al besloten de deuren van Commer-in gesloten te houden.

Om op verantwoorde wijze onze jeugd toch nog een beetje te verrassen op deze dag, hebben wij besloten alle leerlingen van de OLS het Klimduin en kleine traktatie aan te bieden. Aanvullend aan een snoeppakketje hebben wij alle kinderen een door Ekoplaza Schoorl gesponsorde mandarijn kunnen aanbieden.

Het maken van snoeppakketjes door Bregje Mars en Ellen Ruis

Het uitdelen bij het hoofdingang van de school

Alle kinderen waren bij verrast dat zij op deze wijze zonder lampion en liedje toch nog werden getrakteerd op deze bijzondere 11 november.

De deuren van Commer-in blijven op 11 november gesloten

Op 11 november gaan kinderen traditiegetrouw langs de deuren met zelfgemaakte lampionnen om liedjes te zingen. Als beloning krijgen ze van de bewoners snoep of fruit. Ook wij als dorpsvereniging doen al jaren mee aan dit feest en stellen altijd enkele prijzen beschikbaar voor het mooiste lied of de mooiste lampion.


Het leek even door te kunnen gaan, maar de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft recentelijk toch het dringende advies gegeven om dit jaar Sint-Maarten niet te vieren. Reden voor ons om op 11 november de deuren van Commer-in dan ook gesloten te houden.

Het is jammer, maar wij respecteren alle middelen die de overheid uitvaardigt om het corona-virus te bestrijden.

Meld je nu aan voor een Wijksafari in Groet

Ontdekken hoe tuinen en plantsoenen klimaatproof kunnen worden

Het klimaat verandert en we moeten meer rekening houden met periodes van hitte en droogte of juist flinke stortbuien. Door tuinen en plantsoenen hierop in te richten, zijn de gevolgen van extreem weer te beperken. De gemeente Bergen houdt daarom samen met groenorganisaties op woensdag 2 september een zogenaamde Wijksafari vanaf de Basisschool het Klimduin. Inwoners kunnen in diverse tuinen zelf zien welke oplossingen mogelijk zijn. Aanmelden is vanaf nu mogelijk.

Wethouder Erik Bekkering: “Als gemeente nemen we onze maatregelen om de gevolgen van klimaatverandering te beperken. Denk aan waterberging en aandacht voor het groen.”

“Klimaatverandering en extreem weer gaat ons allemaal aan. Het is echt van belang dat overheid én inwoners op hun terrein aan de slag gaan. Dan voorkomen we grote wateroverlast. Daarbij is een groene tuin een stuk prettiger bij flinke hitte.”

Een goed ingerichte tuin kan de gevolgen van extreem weer beperken en draagt bij aan een groene wijk. Zorg ervoor dat het water weg kan lopen in de grond, dan raken het riool en de sloten minder belast. En zorg voor variatie in je planten en struiken, dat is fijn voor vogels en insecten. Voor het openbaar groen, denk aan plantsoenen en groenstroken, geldt eigenlijk hetzelfde.

Programma

Wie meer wil weten, is welkom bij de Wijksafari op woensdag 2 september om 13.30 uur bij de basisschool het Klimduin aan de Korhoendersweg 4 in Groet. In verband met de corona-maatregelen is er een maximum aantal van 32 mensen die aan de wijksafari kan deelnemen.

Bij aankomst bij de school worden de deelnemers in twee groepen verdeeld: de ene groep gaat als eerste de wijksafari wandelen, de andere groep volgt het binnenprogramma. Na anderhalf uur wisselen de groepen.

Degenen die met de  wijksafari starten volgen een wandelroute langs tuinen in de wijk: welke zijn al goed bestand tegen een hoosbui? Experts delen onderweg hun ideeën en suggesties. De wandelaars keren om 15.00 uur terug bij de school.

Daar wisselen zij de andere groep af die net het binnenprogramma gevolgd heeft. Men kan daar kiezen uit:

  • Een minicursus tuininrichting door Groei & Bloei.
  • De plantjesmarkt
  • Een (plant)programma voor kinderen.

Tijdens de wijksafari zijn experts aanwezig van vereniging Groei en Bloei, gemeente Bergen, de Vogelbescherming en Landschap Noord-Holland voor vragen over plantenkeuze, waterbestendigheid van de tuin, vogels in de tuin en het landschap. Het programma eindigt rond 16.30 uur.

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan info@degroenereiger.nl onder vermelding van het aantal personen en eventueel het aantal kinderen voor het kinderprogramma .

Alternatieve Lichtjesavond 2020

Toen we begin dit jaar onze activiteiten gingen
plannen voor 2020 hadden we niet kunnen
bedenken wat ons allemaal ging overkomen. Het
coronavirus heeft vanaf maart/april zo’n beetje de
hele wereld in haar greep en Groet vormt daarbij
geen uitzondering.
Zo zijn vanaf april al onze vergunningen ingetrokken
en hebben we al onze evenementen moeten
afgelasten. Er is deze zomer nog een voorzichtige
poging gedaan om eind juli en begin augustus een
beperkt aantal braderieën te organiseren, maar
uiteindelijk hebben wij dit voornemen om reden van
een veelheid aan beperkende maatregelen los
moeten laten. Maatregelen die wij overigens zonder
morren respecteren, de gezondheid van ons allen is
vele malen belangrijker dan wat voor evenement
dan ook.


Zo hebben wij ook al eerder mededeling gedaan dat
onze op vrijdag 21 augustus a.s. geplande
lichtjesavond geen doorgang zal vinden. Dat is
jammer want na het op grootse wijze vieren van de
lichtjesvond van 2019 was ons er alles aan gelegen
er vrijdag weer een groot spektakel van te maken.
Omdat toch iets van het jaarlijkse sfeertje overeind
te houden, hebben wij ons afgevraagd of een
lichtjesavond zonder optocht een optie is.


En wij denken van wel !!!!!!!!!


Als we nu aanstaande vrijdagavond allemaal de
eigen tuin voorzien van lampions, lichtslangen,
kerstverlichting, kaarsjes, vuurkorven, etc. etc., dan
maken we er toch nog mooie afsluiting van het
zomerseizoen van (en laat de zomer gerust nog een
mooi tijdje duren)

Bij deze dan ook de oproep aan alle Groeters om
met zijn allen een lichtjesavond-sfeertje te
creëren waar we met gepaste trots op terug kunnen
blikken. En dat zal ons als dorpsvereniging
motiveren om er in 2021 weer een super groot
feest met optocht van te maken
.

Ook overige evenementen van de dorpsvereniging Groet voor 2020 afgelast

Op 21 april jl. heeft de regering de maatregelen om het coronavirus een halt toe te roepen verlengd en is er over evenementen het volgende gezegd:
Evenementen vormen helaas een risico op te snelle en te brede verspreiding van het virus. Het reeds eerder afgekondigde verbod op evenementen met vergunnings- en meldplicht wordt dan ook verlengd tot 1 september.
Op 6 mei heeft men voor evenementen geen versoepeling aangekondigd en handhaaft men het verbod tot 1 september. Over de periode na 1 september zal op een later tijdstip worden besloten. Concreet voor ons als dorpsvereniging betekent dit dat de volgende evenementen geen doorgang zullen vinden:

-buitenspeeldag op woensdag 10 juni
-zomeravond braderieën op de maandagen in juli en augustus
-lichtjesavond op vrijdag 21 augustus

De gemeente heeft de afgelasting van deze evenementen inmiddels bevestigd en de reeds afgegeven vergunningen ingetrokken.
Het is jammer maar onze gezondheid heeft deze periode de hoogste prioriteit.
Rest ons te zeggen pas op u zelf, pas op de mensen om u heen en blijf gezond.

Bestuur dorpsvereniging Groet

Koningsdag 2020 afgelast

Ter bestrijding van het corona-virus heeft het kabinet afgelopen maandag 23 maart extra maatregelen afgekondigd, waaronder het verbieden van vergunning plichtige evenementen tot 1 juni 2020. Deze maatregel houdt in dat de viering van Koningsdag dit jaar in Groet geen doorgang zal vinden. Helaas dit jaar dus geen koffie met tompouce aan de lange tafels op het bleekveldje bij de Kerkbrink, geen oudhollandse spellen en springkussen, geen puzzelwandeltocht en geen poppentheater Belletje Sterk. Het is jammer, maar gezien de huidige omstandigheden zijn de maatregelen terecht en noodzakelijk om het coronavirus een halt toe te roepen.

Rest ons te zeggen pas op u zelf, pas op de mensen om u heen en blijf gezond.

Bestuur dorpsvereniging Groet

Vanaf 29 februari Foto-expositie van Willie Doorn- Meijne

Willie ziet ze vliegen.

Willie Doorn-Meijne werd aan de voet van de duinen in Bakkum geboren. Nu woont ze alweer jaren in Obdam dichtbij de groene, vlakke polders.

Vanaf haar kindertijd heeft ze een hechte band met de natuur en oog voor alles wat groeit, bloeit en vliegt. Zowel de duinen als polder kunnen haar bekoren en nodigen uit tot fotograferen. Zij legt zich vooral toe op het vastleggen van vogels, maar bloemen, vlinders en paddenstoelen komen ook aan bod. Op deze expositie laat ze vooral weidevogels zien die, nu de lente weer begint, weer ons land binnenkomen. Kijk ook eens op haar website (www.wilnaarbuiten.nl) waarin ze haar belevenissen in de natuur verteld en door middel van foto’s laat zien

De expositie is te zien van 29 februari t/m 29 april. 2020

Commer-in is gevestigd op de Kerkbrink 6 in Groet

Geopend op woensdag, zaterdag – en zondagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur

De opening is op zaterdag 29 februari 2020 om 14:00 uur.

Vrij entree. Commer-in is een activiteit van de Dorpsvereniging Groet

Tonny van der Zee exposeert in Commer-in vanaf 4 januari

Tonny van der Zee is een oude bekende van het kunstenaarsdorp Bergen. 16 Jaar lang vertoonde zij haar kunsten als leerkracht op de Sint Adelbertusschool. Daar viel al op dat Tonny creatief is.

Vanaf 2010 schildert Tonny in het atelier van en onder begeleiding van Marijke Takken in Groet. Tonny schildert uiteenlopende onderwerpen met olieverf. Natuurlijk inspireert de mooie natuur van de Schoorlse duinen. Maar zij vond ook inspiratie in foto’s bijvoorbeeld die van een slager uit Parijs gemaakt door de kunstenaar  Branssaï  of tafereel uit India gemaakt door een oud leerling van de Sint Adelbertusschool  Barrathi van Elst. Nieuwsgierig geworden?

Werk van Tonny van der Zee

Met veel plezier nodigt Tonny iedereen uit om vanaf 4 januari 2020 haar schilderijen te komen bekijken in Groet.  De expositie is te zien tot 26 februari 2020

De expositie is te zien tot 26 februari 2020

Commer-in is gevestigd op de Kerkbrink 6 in Groet. 
Geopend op woensdag, zaterdag – en zondagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur

De opening is op zaterdag 4 januari 2020 om 14:00 uur.

Opening expositie Jan Hopman op 2 november

Inzicht in het uitzicht

Het land in de kop van Noord-Holland speelt een overheersende rol in het werk van Jan Hopman (1943) uit Schoorldam. Polders en dijken, en vooral de eeuwenoude Westfriese Omringdijk, namen bezit van zijn inspiratie en vertaalden zich naar eigen vormen. Zo ontstond een typerend oeuvre van aansprekende kleuren en lijnen.

Voordat hij begon te schilderen (2001) reisde hij als journalist en fotograaf de wereld rond in opdracht van tijdschriften, radio en televisie. Hopman exposeerde op talloze plaatsen en werd twee keer uitgenodigd om mee te doen aan de Biënnale in Florence in Italië. Maar hij bleef liever thuis. Over zijn werk zegt hij: “Ik beleef het landschap vanuit mijn subjectieve waarneming. Het is een zoektocht naar een nieuwe definitie van de weidse ruimte. Zeg maar mijn eigen inzicht in het uitzicht.”

Jan Hopman exposeert van 1 november tot en met 31 december in galerie ‘Commer-In’ in Groet. 

De opening is op 2 november om 14:00 uur. 
Commer-in is gevestigd op de Kerkbrink 6 in Groet.                                                                        De openingstijden zijn woensdag, zaterdag – en zondagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur.