Opening expositie Jan Hopman op 2 november

Inzicht in het uitzicht

Het land in de kop van Noord-Holland speelt een overheersende rol in het werk van Jan Hopman (1943) uit Schoorldam. Polders en dijken, en vooral de eeuwenoude Westfriese Omringdijk, namen bezit van zijn inspiratie en vertaalden zich naar eigen vormen. Zo ontstond een typerend oeuvre van aansprekende kleuren en lijnen.

Voordat hij begon te schilderen (2001) reisde hij als journalist en fotograaf de wereld rond in opdracht van tijdschriften, radio en televisie. Hopman exposeerde op talloze plaatsen en werd twee keer uitgenodigd om mee te doen aan de Biënnale in Florence in Italië. Maar hij bleef liever thuis. Over zijn werk zegt hij: “Ik beleef het landschap vanuit mijn subjectieve waarneming. Het is een zoektocht naar een nieuwe definitie van de weidse ruimte. Zeg maar mijn eigen inzicht in het uitzicht.”

Jan Hopman exposeert van 1 november tot en met 31 december in galerie ‘Commer-In’ in Groet. 

De opening is op 2 november om 14:00 uur. 
Commer-in is gevestigd op de Kerkbrink 6 in Groet.                                                                        De openingstijden zijn woensdag, zaterdag – en zondagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *